Basiscursus EMDR

Onze basiscursus duurt 4 dagen (2 aaneengesloten en 2 losse dagen van 9:15u-17:00u) en vindt plaats in ons pand aan het Janskerkhof 15 te Utrecht. Aan thuisstudie bent u 6 uur kwijt.

Wat leert u?

  • U leert over de theoretische achtergrond en werkingsmechanismen van EMDR en de huidige stand van zaken in het wetenschappelijk onderzoek.
  • U leert stapsgewijs het basisprotocol toepassen door middel van presentaties, video- en livedemonstraties en twee aan twee oefeningen met eigen enigszins beladen herinneringen.
  • U oefent met en maakt een video-opname van het uitvoeren van het protocol in de eigen werksetting.
  • Op de laatste twee cursusdagen bekijkt u de video’s en versterkt u door supervisie en intervisie de aangeleerde vaardigheden.

Wat is het doel van de cursus?

Aan het eind van deze cursus hebt u kennis van de theorieën die de werking van EMDR ondersteunen, kunt u PTSS diagnosticeren en de daarbij behorende klachten in kaart brengen en kunt u het basisprotocol zoals het meest gebruikt wordt in Nederland toepassen bij mensen met PTSS na enkelvoudig trauma en bij mensen met andere aan trauma gerelateerde klachten.

U ontvangt een certificaat van deelname indien u de hele cursus aanwezig bent geweest en de afsluitende opdracht heeft afgerond. De afsluitende opdracht bestaat uit het maken van een video-opname van een behandeling, deze laten zien en bespreken tijdens de cursus.

Voor wie is deze cursus?

Psychiaters, AGIO’s psychiater, GZ-en Klinisch (neuro-)psychologen, Psychotherapeuten, Basispsychologen (mits werkzaam onder een BIG-geregistreerd behandelaar) en Verpleegkundig specialisten GGZ die op het moment van deelname aan de cursus werkzaam zijn in de GGZ en behandelen binnen de kaders waar zij toe opgeleid en bevoegd zijn. Het aantal deelnemers is minimaal 8 en maximaal 20.

Accreditatie

Accreditatie is verkregen bij: Verpleegkundig Specialisten Register 24 punten; Federatie Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten 31 punten

Praktische informatie

Duur van de cursus

De Basiscursus bestaat uit 4 dagen (2 aansluitende dagen, de 3de dag ongeveer 2 maanden later, de 4de dag een week daarna). Alle dagen duren van 9:15u-17:00u. Aan thuisstudie bent u ongeveer 6 uur kwijt.

Kosten

Kosten in 2024: € 930, inclusief koffie, thee, versnaperingen en lunch

Zelf aan te schaffen literatuur

Naast deze kosten dient u vóór aanvang van de cursus zelf het ‘Handboek Emdr’ van Ad de Jongh en Erik ten Broeke, 7e editie, Pearson, ISBN 9789043036474 aan te schaffen. Deze kosten bedragen ongeveer €50.

Voorwaarden

crkbo

Cursusdata

Vol -Do 19 + vr 20 sept. en vr 22  + vr 29 nov. 2024
Do 6 mrt, vr 7 mrt en do 10 apr, do 17 apr 2025
Do 18 sept, vr 19 sept, vr 21 nov, vr 28 nov 2025

Locatie

De cursus vindt plaats aan het Janskerkhof 15 te Utrecht. Voor meer informatie zie hier.
Bij veel belangstelling vindt de training ook wel eens op een andere locatie plaats; bij Seven, Mariaplaats 7 te Utrecht. Je krijgt tijdig te horen of de training hier plaatsvindt.

Heeft u nog vragen?

Stuur ons een mail: info@emdrnu.nl
of bel 06-38911953