Basiscursus Emdr

Wat leert u?

  • U leert over de theoretische achtergrond en werkingsmechanismen van Emdr en de huidige stand van zaken in het wetenschappelijk onderzoek.
  • U leert stapsgewijs het basisprotocol toepassen door middel van presentaties, video- en livedemonstraties en twee aan twee oefeningen met eigen enigszins beladen herinneringen.
  • U oefent met en maakt een video-opname maken van het uitvoeren van het protocol in de eigen werksetting.
  • Op de laatste cursusdag bekijkt u de video’s en versterkt u door supervisie en intervisie de aangeleerde vaardigheden.

Wat is het doel van de cursus?

Aan het eind van deze cursus hebt u kennis van de theorieën die de werking van EMDR ondersteunen, kunt u PTSS diagnosticeren en de daarbij behorende klachten in kaart brengen en kunt u het basisprotocol zoals het meest gebruikt wordt in Nederland toepassen bij mensen met ongecompliceerde PTSS en bij mensen met andere aan trauma gerelateerde klachten.

U ontvangt een certificaat van deelname indien u de hele cursus aanwezig bent geweest en de afsluitende opdracht heeft afgerond. De afsluitende opdracht bestaat uit het maken van een video-opname van een behandeling, deze laten zien en bespreken tijdens de cursus.

Zelf aan te schaffen literatuur

U dient vóór start van de training het Handboek EMDR van Ad de Jongh en Erik ten Broeke, 7e editie, Pearson, ISBN 9789043036474 aan te schaffen.

Voor wie?

Psychiaters, AGIO’s psychiater, GZ-en Klinisch (neuro-)psychologen, Psychotherapeuten, Basispsychologen (mits werkzaam onder een BIG-geregistreerd behandelaar) en Verpleegkundig specialisten GGZ die op het moment van deelname aan de cursus werkzaam zijn in de GGZ en behandelen binnen de kaders waar zij toe opgeleid en bevoegd zijn. Het aantal deelnemers is minimaal 8 en maximaal 14.

Wat zijn de kosten?

In 2023: 895 euro, vrijgesteld van BTW ivm registratie in het CRBKO register. De kosten zijn inclusief koffie, thee, versnaperingen en lunch, exclusief aanschaf boek.

In 2024: 930 euro, vrijgesteld van BTW ivm registratie in het CRBKO register. De kosten zijn inclusief koffie, thee, versnaperingen en lunch, exclusief aanschaf boek.

EmdrNu biedt ook de mogelijkheid aan de cursussen incompany te organiseren. Voor informatie en overleg kunt u mailen naar: info@emdrnu.nl

Waar en wanneer?

Alle cursussen vinden plaats bij EmdrNu in het oude centrum van Utrecht, Janskerkhof 15. Vanaf 2023 bestaat de Basiscursus uit 4 dagen (2 aansluitende dagen en de 3de dag ongeveer 2 maanden later, de 4de dag een week daarna). Aan thuisstudie bent u ongeveer 6 uur kwijt. De cursusdata zijn:

Do 7 maart + vr 8 maart en do 11 april + do 18 april 2024

Do 19 september + vr 20 september en vr 22 november + vr 29 november 2024

Wilt u zich aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor één van de cursussen via het invulformulier op de homepagina.

Betalingsvoorwaarden

Na aanmelding en toelating ontvangt u een factuur die uiterlijk binnen 14 dagen voldaan moet zijn. Deelname aan de cursus kan worden geweigerd indien de factuur niet voor aanvang is voldaan.

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering tot vier weken voor aanvang van de cursus krijgt u het totale lesgeld gerestitueerd minus 50 euro administratiekosten. Bij annulering tot twee weken voor aanvang krijgt u 50% van het lesgeld minus 50 euro administratiekosten, gerestitueerd. Hierna wordt geen restitutie meer verleend. Wel mag een plaatsvervanger in uw plaats deelnemen, mits hij/zij aan de toelatingseisen voldoet. Bij te weinig deelnemers (minimaal 8) gaat de cursus niet door. EmdrNu restitueert dan het lesgeld binnen 14 dagen.

Accreditatie

Accreditatie is verkregen bij: Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) herregistratie eerstelijns psychologie 18 punten; Verpleegkundig Specialisten Register 24 punten;
Federatie Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten 9 punten

Heeft u nog vragen?

Stuur ons een mail: info@emdrnu.nl of  bel 06-38911953

Volg ons ook op LinkedIn: EmdrNu