Vervolgcursus Emdr

Heeft u interesse in de Vervolgcursus?

Als u zich het basisprotocol goed eigen heeft gemaakt, kunt u leren Emdr toe te passen bij complexe problematiek. Met behulp van presentaties, video-materiaal, live-demonstraties en praktische oefeningen gaat u de diepte in.

Wat leert u?

  • U doet kennis op en leert vaardigheden om complex trauma te diagnosticeren
  • U maakt een casusconceptualisatie op basis van de ‘linksom-‘ en ‘rechtsom-‘ methode.
    • Linksom: op klachten gebaseerde conceptualisatie
    • Rechtsom: op beschadigd zelfbeeld gebaseerde conceptualisatie
  • U ordent multiple trauma en bepaalt van de volgorde van aanpak.
  • U ontwerpt en past ‘cognitieve interweaves’ toe bij vastlopend emdr-proces
  • U past het Resource Development and Installation-protocol toe als stabilisatie-methode
  • U hebt kennis van het Adaptive Information Processing-model en de implicaties voor behandelingen met emdr

U ontvangt een certificaat van deelname indien u de hele cursus aanwezig bent geweest en de afsluitende opdracht heeft afgerond. De afsluitende opdracht bestaat uit het maken van een video-opname van een behandeling, deze laten zien en bespreken tijdens de cursus.

Zelf aan te schaffen literatuur

U dient vóór aanvang van de training zelf aan te schaffen: Praktijkboek EMDR therapie deel 1 Casusconceptualisatie en aanvullende behandelstrategieën, 4e editie, Erik ten Broeke, Ad de Jongh, Hans-Jaap Oppenheim, Hellen Hornsveld en Ytje van Pelt. Uitgeverij Pearson, ISBN: 9789043039161

Voor wie is deze cursus?

Psychiaters, AGIO’s psychiater, GZ-en Klinisch (neuro-)psychologen, Psychotherapeuten, Basispsychologen (mits werkzaam onder een BIG-geregistreerd behandelaar) en Verpleegkundig specialisten GGZ die op het moment van deelname aan de cursus werkzaam zijn in de GGZ en behandelen binnen de kaders waar zij toe opgeleid en bevoegd zijn. Het aantal deelnemers is minimaal 8 en maximaal 14

Wat zijn de kosten?

In 2023: 895 euro, vrijgesteld van BTW ivm registratie in het CRBKO register. De kosten zijn inclusief koffie, thee, versnaperingen en lunch, exclusief aanschaf boek.

In 2024: 930 euro, vrijgesteld van BTW ivm registratie in het CRBKO register. De kosten zijn inclusief koffie, thee, versnaperingen en lunch, exclusief aanschaf boek.

EmdrNu biedt ook de mogelijkheid aan de cursussen incompany te organiseren. Voor informatie en overleg kunt u mailen naar: info@emdrnu.nl

Waar en wanneer?

Alle cursussen vinden plaats bij EmdrNu in het oude centrum van Utrecht, Janskerkhof 15. De Vervolgcursus duurt 4 dagen (2 blokken van 2 aansluitende dagen). Aan thuisstudie bent u gemiddeld 6 uur kwijt. De cursusdata zijn:

Do 5 oktober + vr 6 oktober en do 7 december + vr 8 december 2023

Do 18 januari + vr 19 januari en do 15 februari + vr 16 februari 2024

Do 3 oktober + vr 4 oktober en do 12 december + vr 13 december 2024

Wilt u zich aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor één van de cursussen via het invulformulier op de homepagina.

Betalingsvoorwaarden

Na aanmelding en toelating ontvangt u een factuur die uiterlijk binnen 14 dagen voldaan moet zijn. Deelname aan de cursus kan worden geweigerd indien de factuur niet voor aanvang is voldaan.

Annuleringsvoorwaarden

Bij annulering tot vier weken voor aanvang van de cursus krijgt u het totale lesgeld gerestitueerd minus 50 euro administratiekosten. Bij annulering tot twee weken voor aanvang krijgt u 50% van het lesgeld minus 50 euro administratiekosten, gerestitueerd. Hierna wordt geen restitutie meer verleend. Wel mag een plaatsvervanger in uw plaats deelnemen, mits hij/zij aan de toelatingseisen voldoet. Bij te weinig deelnemers (minimaal 8) gaat de cursus niet door. EmdrNu restitueert dan het lesgeld binnen 14 dagen.

Accreditatie

Accreditatie is verkregen bij: Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) herregistratie eerstelijns psychologie; Verpleegkundig Specialisten Register; Federatie Gezondheidszorgpsychologen en Psychotherapeuten

Heeft u nog vragen?

Stuur ons een mail: info@emdrnu.nl of  bel 06-38911953

Volg ons ook op LinkedIn: EmdrNu